regler

Nya regler i westernridning

TÄVLING Nu är det slut med så kallade sliding stop där hästhuvuden dunkar in i väggar och spinning som aldrig tar slut. Efter förra årets negativa uppmärksamhet kring vissa moment inom westernridning har Internationella ridsportförbundet, FEI, ändrat på reglementet.

Hestenettet berättar att det från och med årsskiftet måste vara minst två meter mellan hästens huvud och en eventuell vägg vid så kallade sliding stop, när hästen stannas häftigt från hög fart med bakbenen kanande i marken.

Även spinning, när hästen snurrar runt sin bakdel, regleras i det ändrade tävlingsreglementet. Nu är det inte tillåtet att snurra hästen mer än åtta varv i rad. En häst får inte heller göra hur många spinnings som helst under uppvärmningen.

Ryttare som bryter mot de nya reglerna kommer att varnas med gult kort.

Det var Epona som publicerade bilder på ovanstående under uppmärksammade former förra året. Journalisterna från Epona hotades i samband med sina filmer från westerntävlingar och debatten kring de båda momenten i westernridning var stor.

Källa: tidningenridsport.se

Äntligen gör det något åt de dåliga sidorna i westernridningen! Jag själv älskar westernridning, men någon måtta får de vara på folket som tänker med röven. Well done!



 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0