rubrik goes here.

Smet ner på stan idag med Patrik för att kika efter fakeblood till halloweenfesten på fredag, tror ni inte att de är slut i hela stan!? Aja, fick iallafall med mig ett par nya gummisnoddar och hudfärgade thights med mig hem. Fick gratis och väldigt goda cupcakes på Åhléns idag också, mums!

Träningen på Finken gick super, fick träna mycket på min sists och få honom aktiverad i bakkärran. Lite småsur och pigg i början, men sedan gick det mycket bättre då vi väl kom igång med hoppningen! Behöver träna min sits en del del i hoppningen, blivit tyvärr väldigt slarvig med den.. Men själva ridningen har blivit så mycket bättre, och Finken har utvecklats något enormt den sista tiden!

Nu ligger jag i soffan, kollar på Hell's Kitchen och undrar ifall jag ska käka nått..

Snyggaste ponnyn & jag i Mora 2010 ♥
 

Yes, goddamnit!!

Klarade kursen i Matte! GUD SÅ FÖRBANNAT JÄVLA SKÖNT.
En tenta till i morgon, sen blir det ett sjuhelvetes festande till helgen!
 

Jag måste rengöra min spegel. När fan hände all denna smuts?
I have no idea. Jag har ju alltid kliniskt rent. Well, yes.


HUR SOM, DAGENS OUTFIT!
För att skapa den där riktigt fina plugg-känslan.

Rosa/prickigt linne.
Ett par mjuka fleece byxor.
Sen för att inte se alldeles för fin ut så slängde jag upp håret i en riktigt slarvig hästsvans.
And that's it! Är inte det bara helt otroligt?! I know, right - to d.i.e for.


Damn. Ni ska veta vilka blickar jag fick när jag gick och slängde soporna tidigare idag. Kunde skymta avund i deras mörka ögon när de såg vilka awesomeness kläder jag hade. Synd att de inte kan bära upp dem riktigt lika bra som jag kan, annars hade det säkert varit fint på dem också!
 

Zombie gone human.

Har varit en så jäkla flippad dag igår. I lördags då jag kom hem från tävlingen så var jag halvtrött, men hade inte tid att vila då jag gjorde annat (kommer knappt själv ihåg vad?) Tror jag hann sova en halvtimma eller något. Sedan har jag ju min supergulliga kroniska insomnia som är tiptop just nu, så sov inte en enda blund inatt.

I morse hade vi morgonjouren i stallet, otroligt nog så var jag faktiskt väldigt pigg då, så jag mockade, fixade hö + vatten, fixade hästarnas täckesbyten, sopade halva stalelt (mamma gjorde andra hälften), krattade utanför logen och stallet.. Tror aldrig jag ens varit så effektiv på en jour någon gång? Väl hemma så fick jag 'äntligen' sova, vilket resulterades i 4 timmars sömn, då klockan ringde gladd klockan 14. Det var första gången jag verkligen vaknat upp och tänkt "Men för i helvete, varför ställde jag klockfan på ringning när jag är så trött?" Sen kommer jag ihåg att jag har körlektion klockan 15.

Körde runt lite i nån timma, gick faktiskt riktigt bra måste jag säga när jag gled runt. Då jag 'äntligen' var klar med körlektionen så var det tillbaka direkt till stallet. Rider inte Finken på mornarna då vi har jour och han bara ska skrittas av den enkla anledningen till att han blir helt knäpp då. Bara bockar, studsar och är helt uppmärksam. Så skrittade ut på honom då istället!

Ungefär hur vi brukar se ut då jag rider ut, + reflexväst på mig!


Oh well, imorn ska Flunkus vila, och jag ska försöka sova inatt... Försöka var det ja..


Hjärndöd och jävligt irriterad

Precis så känner jag mig.
Det skulle inte förvåna mig om jag kommer på mig själv om någon timme av att jag stirrar in i väggen och dregglar. Jag har pluggat från klockan nio idag, bortsett från fikat på stan med pappa och en sväng till stallet för att se när Sara tävlade.
 
Och...
Jag vet att jag alltid brukar whina om framridningarna till de som känner mig, men idag rann droppen över bägaren. Jag blev så jävla förbannad att jag inte ens visste vars jag skulle ta vägen. Vilken tur att jag kom på det förresten; ska nämligen skicka i väg ett brev till tävlingssektionen och uttrycka hur jävla arg jag är.
 
Jag stod på framhoppningen och skulle hjälpa Sara att hoppa fram.
Så, när D-ponnyerna rider sin omhoppning, så är det en tjej som precis avslutat sin runda (tänker inte nämna några namn), och sedan kommer in i ridhuset (dvs. direkt in på framhoppningen). Hon ställer sig MITT i framhoppningen och gråter av någon anledning som jag inte förstår. Nåväl.

Först av allt: Det är FÖRBJUDET att rida in på framridningen efter att man har ridit sin runda, eftersom att (håll i hatten nu, extrem newsflash på gång) RYTTARE RIDER FRAM SINA HÄSTAR.
Näää?! Är det sant?
Ja, det är det faktiskt. Säkerhetsrisk much om man rider in i ett ridhus där ekipage kommer i galopp längs spåret och hoppar fram. Hur som helst, hon var redan inne i ridhuset och handlingen var gjord, så jag tänkte att hon kan väl få vara där då.

Sedan, när Sara ska hoppa oxern (som hon i princip står framför), så ropar Sara högt: "Oxer!" - som man gör helt enkelt. Tror ni att hon flyttar på sig? Nej, så klart inte. Faktum är att hon börjar rida iväg sin häst när Sara är några meter ifrån, så när Sara försöker styra bort Ulle (som är jävligt het på tävlingar), så rider hon framför henne. Hade kunnat gå hur jäkla illa som helst. Sara får som tur stopp på honom i tid i alla fall. Så, man blir ju måttligt irriterad, men ja; det kan väl hända vem som helst (fast egentligen inte).
Så, Sara tar ett varv runt banan och roper "oxer!" igen. Och när hon kommer mot hindret, tror ni att hon har flyttat på sig då? Svaret är...
NEJ.
Och så höll jag seriöst på att brinna av.
"Men akta på dig då för fan!" Sa jag typ svinhögt åt henne, och först DÅ red hon över till skritt/trav volten som är i ridhuset.

Åh herregud. Jag är så arg just nu att jag inte ens vet vad jag ska ta mig till.
Nummer ett på listan:
- Skriva ett mejl till BRK.

Sedan ska jag laga mat och plugga. Gud vad kul! Min dag blev just mycket bättre!
 
Framridningen på BRK idag.


Insåg nu att min inlägg var så hatiskt att jag bara måste tillägga:

BRK är världens finaste klubb som jag älskar mer än något annat (skulle inte ha tävlat för dem i åtta år och skulle definitivt inte ha min häst där annars) och har gjort en helt fenomenal tävlingshelg! Det vore bara väldigt bra om man kunde göra tävlingsryttarna medvetna om säkerheten på tävlingsplatsen så att det blir trevligare för alla!
 

Lever igen..

Sådär, då har man halvt vaknat till liv igen efter en fullspäckad dag!

Var iväg och tävlade idag som sagt, i Åsebo, en 1m. Han har ju gått 3 tävlingar på rad nu, och det märktes att hjärnan var lite tuggummi. På framridningen var han fin men lite seg, ville inte ritkigt gå fram ordentligt, men lydde riktigt bra. Jag var ju inte heller på tip-top med min sega hjärna heller, så det var ju en lite taskig kombination.

På framhoppningen var han rätt lustig, då man märkte att han inte vaknat. Då jag styrde mot räcket som låg rätt lågt, så såg han inte det först. Så vid avsprångspunkten, DÅ vaknade han till liv och såg de, och fick ta ett språng som lätt kan få pris för århundradets fulaste.. Han hoppade lite halvtråkigt överlag på framhoppningen, men kände mig nöjd så gick ut och skrittade lite i förväg så han fick pusta lite.

På banan stod det några småhinder uppe i mitten som var sååååå läskiga att man dog! Fast det fick igång hans hjärna lite.. Fick skritta och trava runt lite medans ekipaget innan mig hoppade. Då jag trodde att jag skulle börja rida så fick jag startsignalen tillbakadragen då ekipaget innan mig ville göra omstart, wihoo.. Men då fick jag vänja honom lite mer med ridhuset, speciellt nedre delen av läktaren som var lite creepy.
Men då jag väl fick hoppa så var han riktigt fin! Tog sprången ordentligt och hoppade på som attan. Till ett björkhinder, vars bommar väger typ 3 gram trodde jag att han skulle ta sitt berömda extrakliv, men han hoppade faktiskt av lite tidigare istället! Äntligen har jag lärt mig att hänga med i de sprången också ;) Och min häst är ju riktigt smart, han vet att de är trångt för honom i kombinationerna (med tanke på att han har en extremt stor galopp) så han stoppar alltid sig själv lite innan första hindret så det blir bra.
Till 6an så kom vi för nära då jag inte fick honom riktigt med mig ur svängen, min första tanke var "nej, nu river han och blir helt avstängd och allt går åt helvete." Men han hoppade faktiskt ovanligt stort och långt, och sedan efter hindret, till min förvåning, tog han tag i bettet och styrde mot nästa hinder med glädje!

Så en fin och felfri runda, och jag är så nöjd över min pånihest! Nu blir det lite uppehåll tills den 11e då vi åker till Uppsala för att tävla! :)

hans berömda "extra klivs" språng, och ja, jag hänger inte alls med ibland då, så stryk mig tack, för jag höll på att totalt åka av där :)))


Så ruskigt snygga!

Har fått halsbanden som jag beställde från världens finaste Paulina Badini!
Allvarligt talat. Hur snygga är dem inte? Jag är så stöööört förälskad. Kommer typ inte våga ha på mig dem för att dem är så fina! Ska nog hänga upp dem på väggen i lägenheten i stället. Åh, jag är så nöjd!
 
Hon är så duktig att det inte är sant.
 

Halsbanden! En musblack och en svart islandshäst. <3
 

Idag

Är det en sådanhär lagom seg -jagvetintevadjagskagöraidag- dag. Ska bara fixa inför tävlingen imorn, skrubba rent grejer lite smått då de är väldigt rena egentligen, så blir det då man har tre tävlingar på raken! Annars ska jag nog försöka börja kolla på Doctor Who, har ju sett alla Supernatural avsnitt som kommit ut.

Var det bara jag somv var sjukt besviken på senaste episoden? Den var ju verkligen inte vad jag hade hoppats, dock kul att få se the Winchesters 'i bakgrunden' istället. But still, ett av de tråkigaste episoderna dem gjort.. Lite irriterad är jag också att de två första episoderna var bra och ongoing för serien, men de nästa två är fillers!? Jag har nått mot fillers, vill ha progress! CAAS. Dock så tror jag nästa är progress för jag tror Cas kommer med då igen. Episoden visas ju på halloween, så hoppas inte Supernatural gör en besviken då!

Nu ska jag sluta med mitt rambling och käka nå istället, ska bli kul att gå upp tidigt imorn, yay..




Katastrof


Tumblr </3
Jag vet inte ens vad jag ska göra med mitt liv när det här inträffar.
 
Och BREATHTAKING avsnitt i Vampire Diaries, or what?!
Damon ska träna Elena för att lära henne kunna kontrollera sig själv som vampyr. This ship is is looking so lovely I cant even. Varav Tyler har mest troligt varit otrogen, vilket gör att mitt andra ship med Caroline och Klaus  också verkar få lite fart!
Sorry, but I can't hear you over my shrill of fangirling.
 

Fredagsmys!

Hemma från att ha skrivit tentan och käkat lunch med syrran på Ming.
Nu börjar fredagsmyset med senaste avsnittet av Vampire Diaries!
Sedan ska jag spela lite med syrran, plugga, och spela lite till.
 

Delena forever <3
Har hört rykten om att nästa veckas avsnitt kommer bli hot.hot.hot!
 
 

Stockholm International Horse Show!

Nu är det klart och betar't!

Jag och syrran far ner till Stockholm 30 november - 3 december för att se Stockholm Horse Show och hänga med kusinerna! Detta kommer bli så awesome att det inte ens är kul.
Det enda som saknas är Paulina <3 Kommer inte vara samma sak utan henne.
 
Dock ser jag fram emot att gå med syrran! Var tusen år sen vi gick sist, och jag skojar inte ens.



I morgon skriver jag tenta, och sen är det heeelg!
Helg som innebär ännu mer plugg till Makro B tentan på torsdag. FAN VAD KUL!

Ska försöka uppdatera lite mer till veckan, men jag har pluggat så mycket att jag inte ens rört datorn på två dagar. Vilket är en helt otrolig åstadkommelse för att vara mig. Yes, please - do tell how serious and awesome I am.
 

Träning.

Hoppträningen igår gick suveränt med Flunkus! Vi fick träna på att få hästarna lydiga och smidiga, dvs halt direkt från galopp, två skrittsteg och sedan galopp igen, i ett lugnt och samlat tempo utan att han hänger sig i handen. I slutet var han så jäkla fin, bar sig själv i en låg och öppen form, samtidigt som bakbenen var med. Kunde skritta runt hindrerna i riktig fin och avslappnad skritt.

Vi fick börja med att galoppera över en bom, 4 galoppsprång, en oxer och sedan 4 galoppsprång. Vi fick rida det åt båda hållen i ett väldigt lugnt tempo. Sedan fick vi träna på hoppning ur sväng, och sedan en långsida med räcken. Lilla Finken var så himlans fin! Vi hade bundit fast mina stigbyglar i sadelgjorden också så jag får ett bättre skänkelläge i språket, då jag tyvärr drar bak dem alldeles för långt.

Fick sådan bra känsla och han kändes så himlans fin och positiv, så jag hoppas att jag får samma, eller liknande känsla på tävlingen nu på lördag!

 

Built in silence ~



"Equestrians speak a different language - a language built in silence.
Not everyone is able to hear the silence.
Not everyone is capable of trusting completely,
on an animal that can kill you with its own body.
But an equestrian is no ordinary person,
and a horse is no ordinary animal."

Tänkte att kunde dela med mig av en av världens bästa klipp på youtube såhär innan jag går och lägger mig.
Tjohejs!
 

Klubb...

Sitter just nu och funderar på vilken klubb jag ska gå med i nästa år. Har ju varit med i en hel del just nu, fanns bara en jag kände mig 'hemma' i under ett år. Det var i VRS (Västerås Ryttarsällskap) av den enda anledningen till att jag vart erbjuden att rida med i deras elitlag, vilket man inte tackar nej till!
Klubbar jag varit med i: Heby RF, Skästa RC, Västerås RS, Strömsholms RS.

Men innan det, och efter så har det varit lite till och från vilken klubb jag ska gå med i, just nu tävlar jag ju för RS, Strömsholms Ridsportsförening. Men nästa år? Vilken klubb ska jag välja då? Varför? Vilka förmåner får jag för det? Kommer jag känna mig välkommen?

Så därför undrar jag folk; Finns det en klubb ni kan rekommendera åt mig?
 
 

tokstolle

 
Världens bästa, även om du är lite knäpp ibland och har dina egna åsikter ♥ Nu kör vi året ut och försöker vårat bästa, och kör dubbelt så bra nästa år.

Blir så jäkla peppad då hästen försöker, och visar sig från sin bästa sida! Även om det kanske inte alltid är 100% bäst, så är vi på G iallafall. Han är ju söt, så dfet betyder en del också.


Dragon Age III

Omo ~ kan knappt vänta tills Dragon Age III kommer ut!
Det ser ut att komma många förbättningar eftersom att spelutvecklarna har tagit åt sig kritiken från tvåan (eftersom att den seriöst sög). Jag hoppas att den blir lika awesome som Origins <3 På tal om det ska jag nog spela lite idag - senare dock, när jag har pluggat klart.
 

De har precis släppt bilder från Dragon age III, så blev lite fangirl här på morgonkvisten!
http://blog.bioware.com/2012/10/20/first-look-dragon-age-iii-inquisition-concept-art/



One more time..

Chocolate chip cookies med marabou! Homemade and delicious!


Skutteliskutt

Tävlingen gick både bra och dåligt, lite synd bara att då han gör ett misstag och blir sur på sig själv så slutar han totalt att lyssna på mig, riktigt tråkigt då han annars var så jäkla fin.. Vi tar igen det med en felfri ritt nästa gång i Åsebo, hoppas på en lite lugnare häst bland transporterna, och ingen hingst vill jag ha då!

Fast riva vill han ju inte göra, och detta var det bästa språnget på banan, och då överhoppar han sig inte ens, utan fick ett normal och helt perfekt språng!


Love, love, love!

Till min nya tröja!
 
Hittade den på H&M igår när jag sökte efter en outfit till Halloween. Gick först förbi den och gav den en once-over typ. Och sen, några meter efter så insåg jag vad som faktiskt var på den...
 
Vargen från typ världens bästa meme-bilder!
Så jag var så klart tvungen att köpa den!
 

Man ser den inte så bra på den här bilden - den är lääängst ner i alla fall.

Jag är så kär att det finns inte.
 
 

jahapp..

Fick reda på idag att jag ska tävla imorn, hurra för att vara reserv och komma in i sista minuten!
Aja, får tävla iallafall, inte så långt härifrån som tur var. Tävlingarna börjar 8 (måste gå upp senast 5 då ;__;) Men kommer vara hemma tidigt, dvs jag kan fortsätta sova då jag kommer hem istället.
Ska bara hoppa 1m på Hamre, och sedan nästa helg blir det 1m i Åsebo också, sen får han ta det lite lugnt, nu jäklar blir det hårdträning så det går bra! Även om det gör det så kan det alltid gå bättre! :)

 
Grejerna blir så fina då man gör rent dem ♥ Synd att de bara är så tråkigt och jobbigt att göra det.. Menmen.. You do what you gotta do!
 

Heztus

 
Söt häst som inte tycker det är lika kul att bli spolar på benen efter en liten ridtur i leran! Hans fina lilla 'stallgångs/spolspilte' grimma som jag bara använder då jag ställer upp honom någonstans. Han ser ut som en liten ponny eller föl i den, supersöt!
 

Varenda gång...

Story of my life, seriöst. Så less.

Försökte hitta ett par shorts idag som jag ska ha till halloween, and let me tell you; det är fan inte enkelt - curse of curves. Om dem sitter bra runt röven så sticker det ut kring fem centimeter i svanken. Om dem sitter bra runt midjan, så får jag knappt upp dem över röven. Det är så jävla typiskt. Så det slutade med att det inte blev några shorts helt enkelt :c Tur att jag har ett par shorts hemma som passar fint.
 
Har förövrigt fixat hela outfiten till Halloween! Den är awesome.
Utvecklade temat, så det blev lite western/california guurl över det hela också.
Kommer bli great! Jag längtar redan :D
 
Nu ska jag till Hanna och ha myskväll med henne och Linn <3
 

fixa fixa fixa.

Hade egentligen en hel del andra saker att göra idag, men de mesta gick i kras då min skrivare bestämde sig för att den inte ville vara med idag, och tack vare det så tog papprerna slut också, superkul, verkligen!!!1 :))

Men har cyklat runt lite, lämnat cv, blev misstagen för att vara 14-15 år på coop, men det slog mig inte förens jag var påväg ut, och då vart man lagom road.. Dammsugit hela lägenheten, städat köket, dvs diskat + torka golvet. Sen gjorde jag en liten efterrätt också som jag kanske kan visa då det är klart, de står i kylskåpet just nu för att stelna lite. Tog ingen tid alls att göra, 'smeten' smakade gott, så får hoppas att de blir bra också!

Nu ska jag iväg till Flunkus och skritta lite på honom, sen ska jag kanske fixa pizza ikväll om jag orkar, egengjord från grunden, annars blir det imorn!

tjozzzan.

 
 

Så det kan gå...

 
När inte haspen är på, haha!
 

ToGetHer ~

Har börjat se ett drama (borde verkligen inte göra det med tanke på tentorna som närmar sig, men jag håller mig till högst ett avsnitt per dag), som heter ToGetHer! Så himla bra! Dock inte ett Sydkoreanskt drama, utan ett Taiwanesiskt (I know, right?) men det är faktiskt väldigt, väldigt bra! Här har jag gått omkring och trott att Sydkorea har dem snyggaste och bästa skådespelarna, så visar det sig att Taiwan har minst lika snygga och bra sådana (seriously, who would have thought?)!

Dock älskar jag fortfarande Sydkorea mer än något annat <3



Handlar egentligen om att en kille som har varit jättepopulär blir av med sitt kontrakt och får börja i skolan. Efter omständigheterna måste han flytta ut ur bolagets lägenhet, och eftersom att han i stort sett har bränt alla sina pengar, så måste han söka efter ett nytt ställe. Han flyttar då in hos henne (hyr ett rum i ett hus utan att veta att det är hennes hus), och dem är ovänner sedan tidigare då de går i samma klass. Så det blir ju lite awkward sådär!

Den är hilarious! Plus att skådespelarna är både duktiga och schnygga ~
Så, ska se ett avsnitt nu direkt, sen sova!
 

Hoppträning

Hade hoppträning idag, fick öva på att hoppa mycket ur sväng, samt att få ner hälarna på mig och sitta ner i sadeln. Det gick både bra och dåligt, ibland gick det riktigt bra, och ibland vart det pannkaka (bokstavligt talat.) Så kommer lägga ut lite highligst imorn eller senare ikväll i form av film, beror på när jag orkar !

Imorn ska jag springa runt lite på stan, tråkigt men måste göras. Ska fixa lite ägg & bacon nu till mig själv, så tjingeling!

Gammal bild på mig & Puff då vi hopptränade på hemmaplan ♥


Halloween!

Och så börjar det eviga klurandet inför Halloween. Alltid sisådär två veckor innan, när det i stort sett är för sent att beställa från internet. Och jag kommer alltid på de fulaste grejerna att vara, haha. Oh, well. Det här året ska jag i alla fall vara...
 
En Hippie! Sort of, kind of...
 
Så jag ska fara till Luleå nästa vecka, eller veckan efter och försöka shoppa några snygga hippie-kläder! Och det här året ska jag inte ta några fula kläder. Känner mig alltid som ett offer när jag kommer med världens fulaste (dock roliga) utstyrsel, medan alla andra tjejer ser ut som värsta sexbomberna. Inte för att jag ska göra det heller dock, men - ähmen, vafan. Ni får se sen hur det blir!

Inspirationen fick jag från After School och deras musikvideo till "In the Night Sky" ~
Spelas på repeat just nu. Deras låtar växer verkligen på en. De första gångerna man hör dem är dem inte sådär vidare bra, men sen blir man helt fast. Sjukt!
 

Sen är ju Nana världens snyggaste människa, men det är en annan sak!
 

Det här med att ha häst...

Speciellt på hösten, allt blåser och det är tomtar bakom varje sten och pumor runt varje hörn. Hästen var skvatt galen och rätt för exakt allt. Sen att en liten kvist hade trillat ner på grusvägen slutade nästan med jordens undergång. Ja, den kunde ju faktiskt ha bitit en i tårna.
Efter ett halvt intensivt pass i paddocken med en häst som hade alla benen mer i luften än på marken så skulle vi skritta till stallet, och Anne öppnar dörren till skritten och vips så tänker Finken "Mamma, jag ska rädda oss båda från det dära monstret som ska sluka mitt sto!" Och plötsligt så var vi högt uppe i luften och nästan i grushögen..

Ja, man kan inte göra annat än att älska hösten..

'Ungefär såg vi ut hela ridpasset, - huvan och + en jävla massa reflexer...
 

Classic

Det blir alltid såhär när jag ska ta bilder med webcam.
Allvarligt, jag vet inte ens vad det är för fel på mig.

Oftast när jag är nöjd med håret, eller om jag ska visa upp någonting så kan jag tänka att; "you know what? Vi tar fram webkameran. Fasen vad skönt - så slipper man föra över bilder från kameran."

Men det blir alltid, alltid, alltid såhär.

 
Jag tar alltid så oseriösa bilder. Oftast börjar det med några halvdana, eller rent ut sagt fina bilder som man faktiskt kan använda sen. Men sen spårar jag lixom ur, och börjar göra världens fulaste miner.

Idag blev det inga fina bilder, eftersom att det första jag gjorde var att dra en överdriven min (första bilden ovan). Sen börjar man ju typ garva, och därefter göra ännu fulare miner.
Sen måste man ju så klart överträffa dem också.
Jag tänker inte ens visa bilderna där jag tittar i kors eller försöker efterlikna någon slags djup poet. Kan inte tänka mig en poet i världshistorien som har haft en liknande mössa som jag har, hahaha, oh my.
 
Och på tal om mössan så var det ju faktiskt den jag ville visa.
Är den inte too gorgeous?
 
 

Årets första snö

Jaha. Det här var ju lagomt deprimerande.
Jag vill inte haaa vinter. Speciellt inte efter en sånhär suck-ass sommar. Åååååh.
 

Before ~ After


Suddat bakgrunden, fixat kontrast/ljus/färgbalans, tagit bort grimman.

Jag har inget liv, men fint blir det!
 

Sådär!

 
Då var detta klappat och klart iallafall! Skickade in det i tid, med sidår 30minuter tillgodo ;) Får hoppas att jag kommer in på alla 3, blir mycket plugg då, men satan vad kul det kommer bli att få plugga till hösten sen. Är faktiskt taggad på att få komma igång igen, ville ju plugga nu i höst, men råkade tyvärr skicka in ansökan för sent då jag var virrboll och glömde.

Men då försöker vi igen!


Vad skulle jag vara utan dig?

Jag skulle inte klara mig en dag utan dig ~
 

Tumblr <3
Ni gör mig till en bättre (drygare) människa!
 

Oh, reality - why u so boring?

Vaknade klockan åtta idag och blev relativt glad eftersom att då hinner jag sitta framför datorn en stund innan jag ska börja plugga. Som jag ska göra nu egentligen alltså, men jag tänkte uppdatera här en sväng och sedan käka lite frukost. Det är så kul att komma tillbaka till verkligheten när det innebär att plugga sex timmar om dagen, yay!
 

En bild från i höstas när solen sken. Har inte sett solen sen Malaga nu...
This is going to be one depressing winter.
 
Fick förresten ett sms av Paulina i går där hon berättade, ja, i princip det hon skrivit i sitt senaste inlägg. Jag måste bara säga att jag tycker att det är förjävligt att något sådant ska hända. Speciellt på Strömsholm, alltså, jag menar - kom igen.
S.t.r.ö.m.s.h.o.l.m.
Anmäler man sig till 1.10, så finns det ju en anledning till det också. Gud så bristande hos samtliga funktionärer måste jag säga. Och vilken tur att det ändå gick så pass bra för Paulina och Finken ändå, med tanke på hur käpprätt åt helvete det hade kunnat gå.
 
Oh, well. Ska inte sitta här och hesta upp mig precis innan jag ska plugga, haha.
 

Riktigt besviken..

Jag hade tidigare tänkt skriva ett inlägg om att jag tyckte det var en riktig heder och med stor glädje jag fick tävla på Strömsholm på deras inomhus elittävling. Dessvärre så vart det kortlivat, jag var trots allt nöjd med ritten även om jag avbröt efter halva banan, men idag känner jag mig mer irriterad på Strömsholm.

Fick höra av en människa vi känner, nämner inga namn av respekt, att hinderhöjden legat fel. Jag hoppade en regional 110, en debut för våran del. Jag visste att banan kunde vara svår och teknisk, men tyckte den ändå var rolig och bra. Dock tyckte jag höjden och längden på oxrarna var lite läskiga, men jag har ju aldrig gått banan rill en 110, inte ens på ponny, då jag gick banan för b-ponnyerna och då var dem 1m.

Den informationen jag fick, var att många av hindrerna på banan låg på 120, och banan var byggd för att vara en 120. Hur kul käns det, nu i efterhand, att man fick debutera en 120 istället för en 110, när man var smått orolig innan tävlingen för att man skulle rida en 110? Tyckte min häst kämpade fantastiskt bra, och jag var nöjd ändå, men nu känner jag mig dubbet så nöjd med honom, han försökte fastän han knappast var redo för 120. Har en riktigt hjälte till häst, all creds till honom, samtidigt som jag förstår varför han vart orolig då jag krashade in i hindret, och att han var lite tillbaka framför varje hinder. Vi har inte tränat 120, vi har tränat inför 110.

Nej, riktigt besviken är jag på detta. Står det 110 så vill jag rida en 110, inte en 120. Då hade jag väl anmält mig till 120? Nej, ett stort tummen ner och en spark i röven ska dem ha för detta..

Ni får en gammal bild på oss, strunta i mig och se på snygghästen istället ♥
 

Buried benetah ~



Finally breaking
so where are you now?
It's been such a long time and I try to live without ~
but I'm suffocating, I need you to breathe.
So reach down and pull me up,
pull me up.
Before I am buried beneath.

Kan vara en av de bästa klippen ever made på Youtube. Och så klart så är det Backstretchrunner som har gjort det. Hon är så sjukligt duktigt!
 
 

Nåja..

 
Höjden var det ju iallafal inga problem med, även om tyvärr hände ett smärre missöde som gjorde honom spänd och nervös igenom resten av banan, tyvärr! Men nu tar vi nya tag och försöker igen, och nästa gång stasar vi på dubbelt så bra!

Mamma fick höra en fin kommentar på läktaren, någon trodde han var en dressyrhäst för han var så stilig! Då jag såg på filmen sen så kan jag förstå kommentaren, han såg verkligen ut som en! haha, mångsidig häst ;)


They say,

before you start a war,
you better know what you're fighting for.

Okej. Så mellan all stress av plugg av både det enda och det andra så har jag lyckats uppdatera min deviantart (två år senare...). Haha, men typ. Så, nu behöver jag inte uppdatera på några år till 8D Nejmen, vafan. Jag tänkte att det var dags. Har inte varit inloggad på typ en månad, och nu när jag loggade in så hade jag 111 meddelanden. Höll nästan på att smälla av. Verkar som att den fortfarande är populär av någon anledning.
Ska slänga in en länk till bloggen så att vi får fler läsare, haha.
 
Så, vad händer? Ja, inte så mycket. Förutom att Niclas kom hem och släppte en bomb om att han skulle åka på jobbintervju i Oslo idag (omg, wtf?). Kul, men tråkigt ändå. Jag vill ju inte att min älskling ska flytta, men samtidigt så vill jag ju att han ska ta sig vidare yrkesmässigt. Och jag vet ju att han vill till Oslo, så då tycker jag att han ska åka dit också! Dessutom har jag mindre än två år kvar i skolan, så snart kanske vi kan flytta till någon awesome stad tillsammans :D
 
Och om Niclas nu flyttar till Oslo så ska jag ockupera hans lägenhet! Ska bli så jäkla gött att flytta hem till Boden. Närmare till allt! Kompisar, stallet, familjen, etc, etc. Trodde aldrig att jag skulle vantrivas så mycket som jag gör i Luleå. Eller, ja. Alltså, vantrivs är väl en överdrift, men när jag väl är där gör jag banne mig ingenting. Inte värt det, helt enkelt.

Dessutom är man ju en bodensare långt in i själen. Det där lilla hatet mot Luleå släpper lixom aldrig!
 

Peace out, honey bunnies!
 

dumhest

Världens drygaste lilla åsna, men jag älskar dig ändå ♥
 
 

El Cartujano Horse Show

Ja, som jag skrivit tidigare så var vi på en häst show i El Cartujano som ligger lite utanför Fuengirola i Mijas Costa. Vi tog tåget dit från Malaga, och sedan började vi gå dit, men det slutade med att vi tog taxi den sista biten på grund av lite missförstånd.
Hur som helst! Lite bilder:









Seriöst. Så jäääävla snygg häst att jag D-Ö-R.
Här visade dem hur som helst hur man arbetade hästen från marken. Så sjukt häftigt. Piaffe, passage, skänkelvikningar i galopp, piruett etc, etc, och han satt inte ens på ryggen. Så jävla coolt!


Suddig bild, men jag försökte hitta någon bra bild där man ser den här snyggingen perfekta hals <3 Han var så förbannat vacker att jag hade lust att hoppa ner för läktaren, slå ner ryttaren och rida iväg på honom. Haha, nej, men... typ. Eller, ja, faktiskt, nästan så.


Titta bara, vafan...




Sedan fick vi även se lite gammal portugisisk ridkonst.
Man använde sig av käppar och hästar för att valla får förr i tiden, som jag förstod det.

 

Och vi fick även se lite Levade och Capriole! Riktigt häftigt!

Sammanfattningsvis: mycket underhållande show med asdfghjkl fina hästar!


Back to reality

~
Jaha. Tillbaka till verkligheten som erbjuder inget mer än dåligt väder, kyla och ångest på kvällskvisten! Trevligt, trevligt! Okej, riktigt så farligt är det inte, men jag börjar längta tillbaka när mina fingrar - efter två timmar inomhus - fortfarande inte har blivit varma. Trots att hösten och vintern är fina årstider så skulle varken jag eller min kropp sakna dem om de bestämde sig för att hålla sig bort i några extra månader.
 
Nåväl! Här kommer några bilder från Malaga i alla fall. Inser nu när jag bläddrar igenom bilderna att jag i princip inte tagit kort på någonting förutom Niclas, mig själv, havet och hästar. Haha. Nåja! Slänger upp ett inlägg senare med bilder av hästarna som vi var och såg!
 

Hamnen


Är det okej om jag tar med honom hem? <3
Så sjuuuukt jävla fin häst. Och steget <3 Fattar inte att han jobbar som vagnhäst.


Kyrkan/katedralen ~ w/e, i Malaga. Riktigt fin!


Jaaag, obviously.


Hjärtat <3
Här for vi på en tur som hette "Super Vision Submarina". Om ni någonsin far till Malaga, bli inte lurade av dessa. Det enda vi såg när vi var ute var en citron och två döda fiskar /omg.




Blev sjukt mycket beach-häng. Apskönt!
 

Home, sweet home!

Hej alla glada (och alla inte lika så glada)!
Nu är jag ääääntligen hemma i Boden. Hemresan började igår, men jag var tvungen att stanna i Stockholm över natten eftersom att Farmor fyllde år och vi skulle fira henne. Nåja, det var väldigt trevligt och vi såg en hilarious musikal på Oscarsteatern.
Som sagt, nu är jag hemma och ser fram emot att ladda över bilderna och visa er hur bra vi har haft det!
Blir ett kort inlägg ikväll. Måste plugga inför provet på tisdag och dessutom är jag dödstrött. Blir en roligare uppdatering i morgon!
 

Klippt och skuret.

Ja, hästen vart klippt ändå! Måste säga att han är så jäkla cool att han gör mig mållös.

Startade maskinen i närheten av honom, vi hade träns på och bomullstussar i öronen (han hörde ändå, för då jag kallade på honom i en vanlig röst så lyssnade han så bra ;) för säkerehetens skull. Men han reagerade inte ens på ljudet. Drog maskinen över halsen, ingen reaktion, startade den och försökte klippa, han reagerade inte alls!
Vi fick dock bråka ett tag med maskinen för den klippte inte alls först, men efter att ha vänt på bladen sjuttioelva gånger, oljat in allt så drog jag lite så bladen kom längre ut, och vips så funkade det utmärkt!
Han tyckte det var skönt, sänkte huvudet och njöt av behandlingen. Fick även klippa nacken! Gjorde bara en halvklippning (bild kommer ev imorn) för han hade inte så mycket päls, och jag vill spara päls på baken för att minimera kylan där.

Skrittade ut med Stina sen och invigde mina nya fina tyglar jag blivit tvungen att köpa, tack vare att mina gamla som funkat i över ett år börjar bli lite för dåliga i våtare tider, helsläta i läder, man glider lagom fint med händerna vid fuktigt väder, och överlag nuförtiden.. Vart ett par i gummi i samma färg som tränset, och samma märke, glenngordon.

Såhär ser dem ut, ska ta en egen bild då jag kommer ihåg det ;)

Over and all, imorn blir det lite chill, och på tisdag skoning bak + träning, sen på onsdag blir det att förbereda sig för Strömsholm på fredag, ush, är redan måttigt nervös!


Klippdags!

Vill hinna raka Finken innan tävlingarna på torsdag, och för att han börjar få relativ lång päls, så han blir snabbt och väldigt svettig = inte bra då det blir kallt. (samt så ser det rätt fult ut att komma med en halvluddig häst.) Så imorn har jag lånar rakapparaten och ska introducera honom för den!
Håller tummar och tår att han är en snäll häst, för då blir jag en snäll chey.

 
Ska försöka göra likadan klippning som vi alltid gjorde på Puff (halvklippning), men förhoppningsvis så går det lättare på Finken. På Puff så krävdes lugnande för 600kg (den tyngsta varianten med morfin) ögonbindel, bomull + brems, det räckte bara i ca 30 min, så henne fick man verkligen speeeeeeedklippa för att det skulle funka. Hon var totalt rädd för klippmaskiner stackarn.

Så ja, eftersom han är känslig så vill jag hålla ryggen med päls, och korset så han är varm där iallafall. Sköter han sig så kanske jag kör en filtklippning senare på vintern ifall han behöver bli klippt igen! Eller ifall han sköter sig så bra första gången så kanske man försöker sig på en filtklippning!




Freeeeedag!

Idag har jag varit effektiv. Har tränat bål + rygg, tvättat, städat lägenheten, samt tvättat in Finkens man+svans med Hibiscrub, och innan det så red jag honom!

(superpeppad häst i förregår!)


Ska även laga riktig mat för första gången själv på evigheter, blir fläskfilé med trattkantareller och potatiskroketter, och jensens favoritsås, mmmm, och en fin liten sallad på det. Ja, ni läste rätt, jag, Paulina, gör en sallad till maten. Japp, nu kan jorden få gå under. Myskväll framför TV'n med mig själv!

Imorn ska vi iväg och fira mormor som fyllt 75, sen pyssla lite med Finken, och lite mer ta det lugnt, träna lite mer ikväll. Ska försöka träna två gånger om dagen, då jag tränar väldigt lite, då det är bål + rygg det jag behöver träna upp.




Hur..?

Ibland har jag ingen aning om hur min häst lyckas..

Utöver det hade han bara två lite mindre fläckar på halsen, inte helt indränkt som han brukar vara... Hur har han lyckas med detta egentligen? Tror hans stora dröm är att ha en stor vit fläck i ansiktet.. Fast denna gången vart den lite brun istället.


Uteritt!

Finken skulle bara skrittas lite, och kände verkligen inte för att gå in i ett tråkigt ridhus trots att det regnade. Så drog på honom en hel hög med reflexer och tog en liten powerwalk utomhus. Han fick skritta på rätt ordentligt. Han var pigg och vaken på allt, lite för pigg med tanke på att han gick så hårt igår och vart trött. Hästen har lite för mycket energi ibland!

Det var mycket mysigare än på bilden, hela stigen var lövtäckt och de flesta träden var antagligen gula eller gröna. Vissa var även lite röda, detta uppskattade både jag och Finken! :)


RSS 2.0