SIHS

I morgon, klockan 03.30, går jag upp för att ta flyget med syrran klockan 06.00 från Kallax och åka mot Stockholm och Stockholm International Horse Show!
Vi kommer anlända till Centralen kring åtta-nio, ta en macka på Subway och sedan bege oss mot Globen!
 
Kommer bli sjukligt awesome! Måste bara komma ihåg att ta med mig kameran den här gången!
 
This is actually true.
 
 
 

Night of the living Dead

Återvaknat ur min dvala nu! Fyllde år i måndags så haft lite att göra fram tills dess och senare, inte för jag klagar direkt, skön omväxling!

Var med denna lilla mupp igår och idag ("smart car" som hon kallade sig själv, "not-so smart car" säger jag.) Vi såg Supernatural, käkade på Jensens och hade det allmänt trevligt!! (SER NI ATT VI HAR SNÖ?? jag dör av lycka.)

Hämtade ut ett paket från posten, de två böckerna jag har önskat mig ett tag beställde jag för två dagar sedan och fick idag! Superbra service och snabbt gick det, nöjd tjej. Ska nog börja läsa Jonas Gardells bok först, den är lite mindre än J.K's.

Sen red jag ut med Helena i snön, vi har iallafall konstaterat att våra hästar är trafiksäkra nu, efter att nästan ha blivit överkörd av en bil, och ett försök att skrämma ihjäl hästarna från en fyrhjuling, men vi har så duktiga hästar så!

Varit på gång och ute i flera timmar så ska jag sitta under min mysiga filt och mysa hela kvällen, tjoho!!


TOP 5 K-DRAMA

Yes, nu har jag bestämt mig för att dra ihop en lista med de koreanska draman som jag helt enkelt tycker bäst om! Jag har inte bloggat om något vettigt på senaste tiden, så jag tänkte att det här kanske skulle kunna hjälpa en del på traven. Förhoppningsvis så kanske det är någon själ därute som till och med börjar titta på ett drama. Låt mig bara säga i förväg, att det är det absolut bästa du någonsin kommer göra. Det finns helt enkelt inte något västerländskt som kommer upp i klass med koreanerna. Dem är outstanding.
Och om en till person säger; "Ja, fast jag är ju mer åt det amerikanska hållet", så kommer jag DÖ.
För vem är inte mer åt "det amerikanska hållet" med tanke på att filmer och serier från USA är i stort sett det enda vi ser? Ge det en chans och jag lovar att du inte kommer bli besviken!
 
Med Kim So Yun och Park Shi Hoo som huvudrollerna.
 
 
Ma Hye Ri (spelas av Kim So Yun) är en kvinna med enastående minne och focus, vilket gjorde att hon klarade slutprovet för att bli åklagare utan problem. Dock är hon mer intresserad av mode och dessutom ogillar hon hårt arbete, vilket gör att hon inte är den idealiska åklagaren. Men trots henne konflikter med sina medarbetare och sitt kämpade med svåra uppdrag, mognar hon till slut och blir en lysande åklagare.

Vid beskrivningen kanske det inte låter som en särskilt bra serie, men tro mig när jag säger att det verkligen är det! Det har, precis som City Hunter, en något djupare handling är bara drama hit och dit, vilket gör att det blir roligare att titta på. Skådespelarna är jätteduktiga på att spela sina roller, plus att dem ser väldigt bra ut!

 
Med Lee Chung Ah och Jung Il Woo som huvudrollerna.



Yang Eun Bi (spelas av Lee Chung Ah) är en collegestudent som håller på att förbereda sig för sitt slutprov som är det sista steget för att hon ska kunna uppfylla sin dröm att bli High School-lärare. Av tillfällighet träffar hon Cha Chi Soo (spelas av Jung Il Woo), som är en arrogant och bortskämd son, vars far äger det största matföretaget i Sydkorea.
Efter många om och men slutar det med att de börjar jobba på samma Ramyun Shop (nudel-restaurang).

Detta drama kan seriöst vara det roligaste dramat jag sett. Det är vissa scener som är så fruktansvärt roliga att jag grät och fick kramp i magen av skratt! High-lighten på serien är i Episode 3: basketmatchen. Jag säger inget mer än det - men om ni väljer att inte se serien, se det i alla fall. Det är h.i.l.a.r.i.o.u.s.
Hade svårt att bestämma mig om den här skulle hamna på tredje platsen eller inte, men ja, det fick bli såhär nu!
 
 
Med Park Shin Hye och Jang Geun Suk som huvudrollerna.
 
 
Dramat utspelar sig i nutida Seoul, där A.N.JELL är tidernas största pop-grupp. Ledningen av gruppen har bestämt sig för att ta in ännu en sångare till gruppen, eftersom att den nuvarande sångaren, Hwang Tae Kyung (spelas av Jang Geun Suk) har en röst som är överanstängd och börjar brista.
Den nya medlemen, Go Mi Nam, har dock blivit försenad pågrund av en ögonoperation som gick fel i USA, precis när han ska skriva på kontraktet. Hans agent kommer då på den "genialiska" idén att låta hans tvillingsyster (som förövrigt utbildar sig sin nunna), Go Mi Nyu (spelas av Park Shin Hye), klä ut sig till sin bror och skriva på kontraktet. Go Mi Nyu, som inte vill förstöra sin brors chans att bli känd, går med på att klä ut sig till honom.
Sen blir det lite komplikationer som gör att hon måste klä ut sig till sin bror i flertalet veckor, tills dess att han kommer tillbaka. Frågan är hon hon kommer kunna hålla hemligheten hur länge som helst?

Ett riktigt roligt drama med snygga skådespelare och bra låtar!
 
 
Med Song Hye Kyo och Jung Ji Hoon (aka Bi/Rain) som huvudrollerna.
 
 
Kan vara för att det här är det första K-drama som jag någonsin såg som den hamnar så här högt upp på listan. Men det är även för att Song Hye Kyo är den bästa kvinnliga skådespelerska som jag sett. Hennes personlighet och minspel är helt klockrena!
Full House handlar om Han Ji Eun (spelas av Song Hye Kyo) som är en drama-författare. Hon blir lurad på alla sina pengar och till och med sitt hus av sina två bästa vänner. Hon är strandfast i Kina utan några pengar över huvudtaget, och lyckas återvända till Korea med hjälp av en känd skådespelare från Sydkorea, Lee Young Jae (spelas av Bi). När hon återvänder så får hon reda på att hennes hus, som hennes pappa byggt när hon var liten, har köpts av just denna kända skådespelare.
Utan att, ännu en gång, säga för mycket, så lyckas hon få flytta in i huset igen med hjälp av ett kontrakt. Och där tar serien fart med massor av pinsamma situationer, bråk, kärlek, etc. Helt klart ett måste att se!

 
Med Lee Min Ho och Park Min Young som huvudrollerna.


Utan att spoila ett helt genialistisk första avsnitt av serien, så ska jag försöka berätta vad serien handlar om.
Lee Yoon Sung (spelas av Lee Min Ho), får ett jobb i Sydkoreas Blue House (vilket i stort sett är som USAs vita hus). Han planerar att hämnas på fem politiker som orsakade hans fars död under 80-talet och får hjälp av sin surrogatpappa. Med folket på sin sida får han namnet "City Hunter".
En helt otrolig serie som trots sin djupa och genomtänkta handling även fångar både kärlek och drama. Helt klart den bästa serie jag sett! Ett plus i kanten är att alla skådespelarna är ruskigt snygga.


Sen måste jag bara inflika att detta är endast draman som jag har sett - plus att det är en "Top 5"-lista, så jag får inte med alla som jag tycker är värda att se. Just nu håller jag på att följa några lovande draman som kanske toppar listan när dem är klara. Jag får helt enkelt göra en ny om några månader (; Eller så gör jag en längre så jag får med alla som jag tycker mycket om!

För de som inte vill ladda ner säsongerna så kan jag tipsa om några sidor som streamar dem med någorlunda bra kvalité:

http://www.dramacrazy.net/
http://www.epdrama.com/

Sedan brukar det även finnas på Veoh och Youtube.
Alla avsnitt till "You're Beautiful" och "Flower Boy Ramyun Shop" finns till exempel på Youtube i riktigt bra kvalité, så ta en titt där!

Så, vad väntar du på?! Koppla i HDMI-kabeln i TVn, gör en god kopp té med honung och spendera kvällen framför ett riktigt bra koreanskt drama!



Fint avslut

På årets första tävlingssäsong med Finken!
 
11 starter, 7 felfria ritter. Som 'mest' har vi haft 8 fel! (Om man inte räknar med en klass där jag utgick.) Så känner mig riktigt nöjd över vårt första tävlingsår tillsammans. Fler och bättre ska de bli!
 

Fable III

Var med syrran på Storheden idag. Hon skulle köpa ett par hörlurar på Elgiganten och det slutade med att vi kom ut med varsitt Fable III. Så typiskt mig.

Ska installera det nu och sedan spela hela kvällen, yay!
 


Har spelat lite av tvåan, och det var faktiskt riktigt bra! Hoppas trean lever upp till förväntningarna.
 
 

Helg!

Nog för att jag bara varit på en lektion i måndags, meeen...
Helg är alltid helg!


Tänkte att jag kunde pigga upp er här på kvällskvisten ~


You know..

You're gonna have an awful time trying to sleep when you actually look forward to sleep at 7 pm.
-insomniaproblems.
 
 
Säsongens sista tävling imorn med Finken! Roligt och tråkigt på samma gång.


helt slut nu.

Spenderat mestadelen av dagen i stallet, hovslagaren kom ut så jag fick stå där och se dum ut. Sedan red jagut en tur när jag ändå var där, och det var ljust ute! Sen fixade jag och tog min egna lilla tid för en gångs skull, även om jag fastnade i en konversation med Ida först och sen Anne. Hjälpte även sistnämnda att ta in ett sto och dra in hennes föl, som verkligen inte ville vara med på noterna alls! Men tillsist efter många om och men och knuffar gick det.

Mamma var nyss här och hjälpte mig med mitt hår, nu ska jag käka nått och leva loppan, 4 dagar kvar tills allt blir kaos!
 
 
Flunkus och hans fiiiina hage.. Aja, den är stor iallafall, och bara så lerig högst uppe tyvärr!


Regn, regn och... lite till regn.

Så less på detta dåliga väder. Trodde aldrig att jag skulle säga det här, men: kan vi inte snälla få lite snö? En vinter utan snö är ingen vinter alls.
Jag och Sara hade tänkt fara och fota hästar igår, men vädret var för dåligt så vi hoppades att det skulle lösa sig till idag. Gjorde det det? Nej. Sugigt väder. Men for till stallet för att mysa med hästarna ändå!
 

Sötare ponny finns inte! <3 Med täcket lite fint på sned sådär, haha.
 
Skulle säga att det kommer fler bilder, men vädret sög, plus att min kamera suger. Så antal "ok" bilder blev ungefär... fem stycken. På tal om det ska jag försöka förhandla fram en deal med pappa att jag får en ny kamera i födelsedagspresent+julklapp. Se: därför är det bra att fylla år nära julen: man kan önska sig dyrare saker. I'm so smart it's not even funny.
Och om jag inte får en kamera får jag helt enkelt köpa en själv. Jag är så less på den jag har nu att... Ja. Jag vet inte ens hur jag ska beskriva det.
 

Precis..

Kom precis hem från stallet, åkte iväg en snabbis och släppte ihop Finken och Barley! :)

 
 

   

Dagsfärska bilder får ni till och med!!

Sorry!

Varit lite dålig uppdatering från min sida. 

Igår red jag en bråkig liten häst som inte ville lyssna på skänkeln, och försökte skicka av mig 4 gånger i traven, men var riktigt fin i galoppen som tur var!
Efter de följde jag med farfar och såg på hockey, vik - karlskoga, vilket slutade med vinst för vik, 5-1!

Idag red jag och några fler ut på en lite längre uteritt på ungefär 2h, lagom trött då jag knappt sovit något på 3 dagar. Håller även på att bli riktigt sjuk, och knappt någon hörsel på vänster öra..Aja, nu ska jag fortsätta kolla på Face Off!
 
Längtar efter vintern som sjutton, hoppas på att de fryser och blir snö snart!


Jag saknar dig.

 
Idag är det 6 år sedan världens bästa häst fick lämna oss.
Jag saknar dig fortfarande lika mycket och önskar att du vore här igen.
Du lärde mig allt och lite till, du stod ut med mig trots att jag var liten och okunnig. Jag lovade dig så mycket i slutet och ångrar att jag aldrig fick förverkliga de löftena. Du var min bästa vänn, och det enda jag ångrar var att vi inte fick mer tid tillsammans. Men tack för de 14 åren jag fick med dig, det har betytt mer för mig än något annat.


 
 

...

 
(har inget att göra med min häst då han är frisk och sund -peppa peppa-, men det verkar som många hästar behandlas eller så just nu.. I just thought the picture was funny, alright?)
 

Yes!

Tror jag håller på att bli sjuk.. Vilket inte känns så jäkla nice, vill bara lägga mig i sängen och sova, joy.

Det bär iaf av till stallet och skritta ut med Helena eftersom Flunkus tävlade igår, skriver mer om det sen!

bild från förra året då vi för första gången vågade oss ut på en uteritt barbacka tillsammans med Sophie & Finesse!


Farsdag!

Nu beger jag mig mot Sara för att fira världens bästa pappa!
Vi ska laga gooomiddag och sen ska vi fara och bowla (hoppas att pappa inte läser detta nu så att jag spoilar hela överraskningen)!

Vad gör jag annars då? Ja, spelar Skyrim.
Var med syrran igår och hade lite tjejkväll med ansiktsmasker och Skyrim. Vi var i Sävast eftersom att föräldrarna var borta, så vi var tvingade (med glädje såklart) att ta hand om Dacke! Sedan avslutade vi dagen med att se Dawn of the dead, som faktiskt är en helt okej zombie film. Föredrar dock 28 dagar senare och Zombieland (för att den bara är för hilarious).

Sedan busade vi med Dacke så klart! Han är så söt.
 

Fin hunden <3
 
Oh, damn, vilket tråkigt inlägg insåg jag just nu.
Jag ska hitta på något kreativt att skriva om, I promise!
 

Hej och hå..

Idag har det varit full rulle!
Åkte till stallet runt 2 för att ta in Finken, som såklart stod längst bort i hagen och inte riktigt kände för att gå in. Men då han såg mig (sisådär en 20m ifrån honom) så kom han glatt lunkandes mot mig, eftersom han vet att jag alltid har nå gott med mig. Spolade av benen lite fint och stoppade in honom i boxen för att fixa honom.
Red lite lätt i ridhuset, mycket av/påsättningar så han fick igång bakbenen, mycket volter och så i början för han var lite stel. Men i slutet var han finfin! Så skrittade ut en liten sväng efteråt så han skulle få gå igenom sig.

I stallet får jag göra rent häst och grejer, spolade hans ben igen så dem är rena tills imorn så jag slipper stå och borsta lera så det blir damm. Grejerna kom därefter, lagom kul. Tog med mig benskydden hem för att göra rent dem så jag även kan få bort färgen från bommarna som vägrar att gå bort, tur att diskmedel och en disksvamp gjorde susen!
Fick polera stövlarna med skokräm, har även duschat och lagat mat. Känner mig så effektiv idag! Kommer nog sova gott inatt, är rätt trött, hoppas circadinet hjälper nu då, håller tummar och tår! För imorn är det dags för tävling igen, en 1m på Upplands- Västmanlands fältrittklubb, ska bli kul faktiskt. Det som blir lite mindre kul dock är att det blir näst sista tävlingen för i år, och vi som har kommit i så bra form och pondus! (Eller hästen iallafall, mig diskuterar vi inte.)

Nu ska jag se lite TV och irritera folk, sen ska jag läsa lite innan jag sover, tjoflöjt!

 

ååååh..

 
Bästa Johanna (a.k.a Ekorre) målade en fantastiskt fin bild till mig i födelsedagspresent, dock var hon så ivrig så jag fick en av dem lite i förskott. Sjukt glad och den är så jäkla fin! Dock så är den tusen gånger finare i originalstorleken och så.. Men det är väl alltid på det viset?

Tack bästa Ekorre, ily ♥
 

woop woop

 
+
 
 
ses om ett par dagar!


Håltimma = Skyrim

Ho, ho, ho! Dålig uppdatering från min sida, men det har hänt så mycket hit och dit att jag knappt hunnit slå på datorn!
Halloween var superkul, speciellt första dagen när vi förfestade med klassen. Har fortfarande svårt för Farmen, men det var faktiskt helt okej den här gången! Det vore bara väldigt trevligt om folk kunde lära sig att inte bete sig som apor på dansgolvet. Damn, det är ingen moshpit direkt!

Obama blev vald som president igen. Jag. Är. Så. Glad. Jag vet inte ens vad jag ska börja. Jag hade tappat hoppet om USA om Romney hade blivit vald. Allvarligt, det är inte ens kul.

Sen då? Jag har köpt ett nytt spel: Divinity II. Faktiskt väldigt bra, men det är sjukt inspirerat av dels Dragon Age: Origins och Skyrim. Och på tal om Skyrim har jag även tagit upp det igen. Insåg att jag kunde ställa in känsligheten på musen (vilket var vad jag irriterade mig på), så nu går det riktigt awesome detta!

Har håltimma just nu. Började klockan åtta (psykisk misshandel, orkar inte) har hål nu, och sedan två lektioner klockan 13.00. Den här dagen kommer typ aldrig ta slut :C Längtar tills jag kommer hem sen så att jag kan slänga mig framför datorn och spela Skyrim.


Bild av http://kamillyonsiya.deviantart.com/

Adjö...

 
Mangan som gjort att jag träffat så mycket fantastiskt folk, anledningen till att jag fick ett av mina favorit och mest använda smeknamn, "Boss." Jag vet inte riktigt vad jag ska säga nu när den är slut, den är verkligen finito, over, arrivederci... Har följt den nästan sedan den började ges ut, det är en hel evigheter, and now.. It's just gone...
 
Ush, fy vad tråkigt, den som var så himlans bra och annorlunda, min absoluta favoritkaraktär thorough all-times fanns med i den också.. Ska lägga mig i en hög och känna mig tom nu, hejdå!

 
 
 

Annorlunda hoppträning.

Idag hade jag hoppträning tillsammans med Stina för Rebecca, och på dagens schema stod en lite annorlunda hoppträning. Vi fick nämligen bara rida med en hand! I uppvärmningen så skulle vi flytta och rida på volter med en hand och få dem uppvärmda och fina, och sedan fick vi hoppa lite hinder med två händer bara för att få känna på lite, men sedan var det slut på det, endast en hand gällde!

VI fick hoppa mycket hinder ur sväng för att träna på att vända hästen för skänklarna och inte tyglarna, använda mycket ben och säte för att få bra linjer och inte flyta ut. Även en långsida med travbom - studs - 1 galoppsprång - 2 galoppsprång - 5 galoppsprång. Även mycket studs och distanser ur sväg. Även dogleg och galoppera på rakt spår - volt tillbaka och ta ett hinder på vägen.

Riktigt roligt var det! Fick en sådan himlans bra känsla hela tiden. Jag red även mycket bättre på långsidans distans, och Finken var så jäkla fin då jag bara använde ben, säte och vikt för att svänga. Han var hela tiden med på noterna och gillade bara läget, och jag själv red så mycket bättre! Detta måste ha varit den roligaste träningen på länge. I slutet fick jag hoppa en bana upp till 110 med en hand, och det var den bästa rundan jag haft! Var så nöjd med hur han var, tidigare då han kommit nära inpå så har han hoppat rakt up och inte framåt, men denna gång hoppade han framåt istället! Sedan då han kommit på en ojämn distans så har han alltid tagit ett extra galoppsprång, inte denna gång!

Jag är så nöjd, det var en sådan lärorig och rolig träning, och Finken var helt fantastisk, känner mig helt extatisk och det känns så bra inför tävlingen på söndag.
 
Puffen och jag i Tierp 2010 får pryda dagens inlägg ♥ Hade en bra känsla den tävlingen också, därva denna bild.
 

WELL DONE USA

 
Så ska det se ut, vi kommer fortsätta (försöka) att respektera er mer nu, detta var det vi ville se. Bra jobbat folket som röstade, och Obama! Fantastiskt, nu kan man sova utan att känna ångest och irritation. GOOD WORK PEOPLE OF THE UNITED STATES OF AMERICA!
 


United States presidential election, 2012

 

Hickstead ~ 960302 - 111106

Idag är det ett år sedan Hickstead dog.
Låt oss ägna en tanke åt en av de mest spektakulära hästarna genom tiderna, som fick vandra vidare alldeles för tidigt.
 

Mina rubriker är så påhittiga...

Drog till läkaren i morse, trodde jag skulle vara där 10, men då jag kommer dit säger dem att jag har tid 10.30?? Jag kunde fått sova en extra timma med andra ord, tackar för den! Fick prata lite med läkaren då jag väl var där, jag är iallafall 100% psykiskt frisk, har inga diagnoser eller något (dvs adhd, add osv.) thankful enough! Så det var skönt iaf, och allt lät och såg bra ut också, snackade lite mer om mina sömnproblem och han trodde jag hade brist på melatonin.. Kul att veta det iaf! Ska göra något åt det nu och se ifall de funkar, annars så ja.. Får vi se vad det blir!

Börjar med det dock på onsdag kväll, valvaka imorn för att se valet i USA, heja Obama! Vinner Dick (spn joke.) Så kommer jag garantera att rata USA de närmsta 4 åren.

 

Tjoh.

Hade besök hela dagen igår, och halva idag, så var lite off! Gårdagen spenderades med att käka lunch på Jensens, sedan en tur till stallet och kolla på säsong 8 av Supernatural med Ekorre, då hon inte hade sett de avsnitten som kommit ut, och jag hade inget emot att se dem alla igen.

Idag var vi och kollade på tävlingar, sedan red jag lilla Flunkus som har såååååå mycket energi nuförtiden. Tack vare att han går själv i hagen och måste komma in lite tidigare för annars springer han ihjäl sig i hagen.. Fick rida 1½ timma idag för att få honom någolunda trött.. först 15-20minuter framskrittning, 1h intensivpass med bland annat trav och galoppbommar. I början var han hemsk, bockade, studsade, dansade i sidled och var allmänt dryg. Sen då jag väl fått igenom honom och han får börja gå över bommarna så vart han riktigt fin i slutet! Sedan fick han 15min avskrittning... Och då var han fortfarande inte riktigt trött heller.. Suck, hoppas hans hagkompis blir frisk snart, för annars lär jag behöva lite semester också!

 
Även om jag inte ska klaga på att han fått så mycket energi, då det är kul att rida honom då han faktiskt har orken och viljan att göra saker nu.. Men det blir lite jobbigt i längden då han blir rätt rädd för allt (kastar sig rätt ofta för ingenting, vilket han inte brukar göra.) Samt är ständigt på tårna, vilket gör att han har lite svårt att koncentrera sig i längden..
 
 
 

Happy halloween!

Min outfit är perfekt.
Helt underbar.
Precis som jag ville ha den!

Nu ska jag ta en drink, chilla och sen ska jag dra till Jenny och Gustaf för lite feeetfest!
 

Hoppas ni har lika kul ikväll som jag kommer ha!
Och håret by the way, omg, love.
 

Up and away!

 
Skitsnyggt, är klar inför ikväll, byter om då jag kommer dit då jag inte är så jäkla förtjust att gå omkring i klänning så jag rådissar det. Halloween lite försent för mig, men who cares, ser lika charmig ut som vanligt.... Därva den totalt seriösa minen.se.

Ska spela lite musik och irritera grannarna med min helt blandade spellista som innehåller allt från Mozart till Job for a Cowboy.. Oh well, gotta live!
 

RSS 2.0