Då snöade det igen.

 
Var tänkt att jag skulle rida ut idag som de senaste 7 dagarna. Men det regn/snöade först, så jag sprang in i andra stallet och pratade med Anne och mamma en stund, och sen då jag kom ut snöade det istället stora tunga flingor. Så istället för att skritta runt runt runt i ridhuset så bestämde jag mig för en uteritt istället ändå! Finken var lagom pigg och glad, översnöad 5 sekunder efter man borstat av sig, härligt! Det är inte dimmigt, det snöade bara så mycket att man inte kunde kolla upp ordentligt, Samt att de är mitt på dagen nu på bilden.

 

Tjiho

 
 
Ni får lite halvtråkiga uppdateringar för jag har inte så stor bloggmotivation just nu. Ska även börja packa för jag drar vidare mot sydligare breddgrader på fredag, tjiho!
 

Titta...

En häst!

 
Som tokladdar inför uteritt ;)
 
 
uttråkad Paulina + snäll, söt och nyfiken häst = ingen bra kombo.

,,,

Tjenare i stugan! Haft full rulle de senaste dagarna och har faktiskt knappt haft tid att sova! Vet inte vad jag har gjort riktigt känns de som då jag är lagom trött just nu, haha! Såg the Hobbit igår med Ica & Filip, var hemma runt 00 och sedan upp igen vid 7, hade inte duschat så vart tvungen att göra det och käka nå, yay! 

Flunkus är så otroligt fin nu att de ska bli tråkigt med hans vintervila, får se ifall jag klarar av det!

Men en lite notis om att jag lever iaf, ska blogga mer i helgen! 

jag ser en häst som vill in
 

halloj

Hade säsongens bästa hoppträning på Finken i onsdags, han gick så sjukt klockrent och jag red faktiskt ordentligt för en gångs skull! Trots att jag inte hunnit käka nått och knappt sovit så var vi nog båda lite smptt taggade. Vi har mest bara varit ute och ridit under en vecka i snön för att bygga lite muskler och kondis. Han var lite taggad först att komma in igen, men jäklar så han hoppade!
Han höll på att hoppa mig ur sadeln ett par gånger för han hoppade med hela kroppen, framben, bakgen + rygg. Vilken fantastisk känsla man fick då. Äntligen får jag hoppa 'riktig' häst då min ponny hade tekniken, men inte bakbenen. Finken har rubbet, och det är då man verkligen känner att all ens jobb man lagt ner på honom get betalt.

 
Min sjukt sociale och duktiga fåle ♥
 

The Hobbit

omffFFFfg vilken bra film, jag dör!
Hade gåshud 90% av tiden. Vilket mästerverk!! Allt var helt perfekt!
 

147420489 av 10 i betyg. Ungefär så bra var den. Och lite till!



Tjuvkik

Som jag har sagt tidigare så har jag börjat skriva en bok (åtminstone hoppas jag att det kanske blir en). Så jag tänkte posta ännu en liten sneak peak här!
Att säga att jag har haft brist på inspiration vore en lögn. Det har kliat i fingrarna på mig, men mellan allt plugg har jag inte haft tid att skriva på flera månader! Så i helgen har jag suttit och skrivit en hel del - under ungefär en veckas tid har jag lyckats skrapa ihop 15 ytterligare sidor. Just nu har jag kommit 34 sidor and still going strong.

För de som inte vet så handlar det om Nicoline Stanford, som får ett telefonsamtal att hennes pappa blivit överkörd och dött. Så hon lämnar sina studier i San Fransisco och åker tillbaka till England för hans ceremoni och papperarbeten (fortfarande kluven om det ska utspela sig i Newcastle eller London - lutar mer åt London just nu). När hon anländer börjar det hända konstiga saker kring henne, blablabla.
Vill inte avslöja så mycket, men det är en fantasy som utspelar sig i nutid och handlar om änglar, demoner och andra övernaturliga väsen.

Var det så här min pappa också hade dött? Var det en bilolycka som låg bakom hans död? Var det verkligen så enkelt?
Jag började inse att saker och ting kanske inte var som de verkade. Men en sak var säker; jag skulle inte dö idag. Plötsligt kunde jag känna hur känslan av rädsla sakta tynade bort, och ersattes av ilska. Instinkter som jag inte visste att jag hade sa åt mig att det var dags att slå tillbaka. Jag skrek. Trots att jag var arg, så blev jag chockad över att höra beslutsamheten i min röst när snarare ett vrål kom skjutandes upp ur strupen på mig. Jag knöt handen och i samma stund som jag vände mig om, slungade jag näven så hårt som jag möjligtvis kunde åstadkomma mot min mördare. Jag hann knappt uppfatta vad som hände. Jag lyckades se vad som verkade vara en mörk skugga av en man, i en svart rock med en stor huva som hängde över hans huvud. Min knytnäve landade perfekt i sidan av hans ansikte och i och med min beröring uppenbarade sig ett ljust sken, som i sin tur avslöjade att han inte hade något ansikte över huvud taget. Jag hann inte reflektera över det mörka fenomenet innan jag slöt ögonen och slängde upp mina armar framför mitt ansikte. Ljuset var så starkt, och följdes av en tryckvåg så kraftig, att jag slungades bakåt. Jag träffade hårt väggen bakom mig och föll sedan ner mot golvet.

Dam-dam-daaaaam!
Varför det uppenbarar sig ett ljust sken när hon rör vid skuggen kommer uppenbarligen förklaras. Och vad skuggan är, vilket hon inte vet än. Obviously.
Och sen måste jag bara ge mig själv credit för att ha skapat världens bästa manliga karaktär. Han är så cool att jag dööör. Jag är så nöjd med allting just nu! Detta kommer bli a.w.e.s.o.m.e!


I'm so awesome I cant even
och damn vad jag älskar mitt hår



Coconut

 
Saknar min lilla katta som bor hemma hos mamma, och som jag inte fick ta med mig då jag flyttade ♥ Ifall någon skulle vilja skänka en kattunge eller nå så vore inte det helt fel! ;D


Pulsat i snön!

Söt häst efter träningen i måndags!

Pulsade runt lite i snön idag på gräsvolten, stackars Finken var inte riktigt beredd på att få galoppera i så hög snö som de var (även om de inte var så särskillt högt, lite över kotorna) så betette han sig rätt sött då han galopperade! I traven och skritten gick de bra, men i galoppen studsade han fram lite fult innan han kom på att om man galopperade med stora och höga ben så gick de finemang!

Skrittade lite där de var knähög snö sen, vilket han tyckte var både kul och jobbigt. Stötte på Ellinor och Lisa som var påväg ut en sväng, så hakade på dem efter samtidigt, vilket Finken uppskattade halvt som halvt, då han var lite trött efter snöpulsningen, men han var så lugn och fin att jag kunde trava och galoppera på långa tyglar och han skötte sig utmärkt, som en westernhäst! Så stolt över pojken min.

 

Hatar denna lägenhet

Och jag är så jäkla glad att jag äntligen sagt upp den nu.
 
Hur kul är det att komma hem och se att det är 15'C i lägenheten? Inte så trevligt kan jag säga. Så sjukt less. Jag har i alla fall varit smart och köpt ett eldrivet element som jag slår på när det är så här kallt. Dem andra studenterna brukar värma upp ugnarna och släppa ut varmluften när dem är upphettade. Och jag förstår dem - för satan i gatan vad kallt det är. Om det är under -10'C ute så kan man väl ändå få ha det varmt inomhus?


Ja, som sagt. Har sagt upp den här bajslägenheten nu för att jag ska flytta in till Boden i stället. Niclas ska ju fara iväg till Norge och jobba ett tag, så jag tar hans lägenhet då! Jag får det för en bättre hyra (betalar fan ca. 3500 just nu - hur sjukt är inte det på en skala för 28 kvadrat?), har alla mina kompisar där (förutom Paulina, loveugurl), och dessutom har jag fått erbjudanden att bli medryttare på hästar på klubben, och om min tid räcker till när jag gjort mig hemstadd så tar jag det mer än gärna. Det är såklart inte samma sak som att ha en egen häst (fyfanvadjagsaknaratthaenegenhästjagdör), men jag har inte tid med det just nu. Längtar tills jag flyttar till en gård med stall. Då blir det hästar för hela slanten!

Så, jag tänkte bara klaga lite här! Ska sätta mig ner och läsa igenom några rapporter inför vårt grupparbete som vi ska ha möte om i morgon. Jag ser verkligen fram emot det. I do. Really.

 

An usual day in our lives.

 
En vanlig dag med oss, vi ska inte visa hela konversationen ifall någon blir lite förolämpad eller stött.. Äh vem bryr sig, orkar bara intecopypaste allt!
 
 

Lagom rolig dag!

 
 
 
Jag tror det snöade lite idag, men jag är inte säker ännu...
 

Pinsamt

Jag älskar min pappa. Han är bäst, och det finns helt enkelt ingen som honom.
Men ibland är han så pinsam så att det finns inte.
 


Pappa trodde att han skrev på chatten till mig.
Well, he didn't.
Jag tror att han skulle skriva att det var från honom (dvs Pappa), varav han i stället råkade tagga någon som mina "plast"-systrar är kompis med (som typ bor i USA). Ringde upp pappa, och tog bort inlägget efter förfrågning, men glömde så klart inte att Print Screena detta gyllende ögonblick.
Skrattar ihjäl mig just nu. Pappa fick panik när jag berättade att det han hade skrivit syntes för alla mina vänner. Han hade tydligen skrivit i andras loggar också, och trott att det var "chatten".
Han är ju för söt. <3
 

Oh my god?

Herregud!
Det har precis varit totalt strömavbrott i HELA stan! Fattar ingenting. Allting låg nere och hela staden var mörk! Det gick inte att ringa - nada! Så jäkla läskigt. Kan ju bara tänka mig alla affärer som fick kortslutning, datorer som stängdes av och dörrar som inte kunde öppnas. Strömmen kom precis tillbaka nu, så ingen fattar vad som hände eller i hur stor utsträckning som det gällde om. Brandkåren kom i full kärriär efter gatorna. Omg, I can't even
 

Tur att det inte hade hunnit bli bäcksvart ute i alla fall. Hade det blivit strömavbrott nu (tio minuter senare) hade man inte sett någonting på gatorna.

Det är ändå ganska tragiskt hur vårt samhälle bara rasar ihop när det inte finns någon el. Bara tanken av att vi skulle vara totalt utan el i flera timmar är ju skrämmande.
 
 

uuuh.

Glömt visa att jag fixade håret sådär innan jag fyllde år.. Jag vet, men jag har inte direkt någon kamera som funkar bra.. Så får nöja er med en halvtaskig bild tills jag blir rik en dag och kan köpa en eller nåt :D

 
cheers, ska strax iväg och fixa Flunkus inför träningen för Pia Fälth, lite smånervös över vad hon ska tycka om min fina prins!

Har lite andra grejer på G, de får ni reda på imorn eller senare ikväll om jag orkar! :)

 

Hemma!

Hej alla glada - och alla inte lika så glada. Nu har jag kommit hem från en fullspäckad och helt underbar helg i Uppsala och Stockholm! Det var varit så himla kul att träffa alla (vi har bott hos vår faster, hennes man och våra kusiner när vi var där. Kanske glömde nämna det.) Nu kommer det lite bilder innan jag slänger mig i soffan och tittar på det senaste avsnittet av Vampire Diaries (kom ut i fredags, men hann inte se det innan jag drog till stockholm asdfg) samt. lite Heartland.
 
Okej, så - fredagen. Hände inte så mycket förutom att jag och Sara dödade lite tid på Centralen innan vi for till Globen vid 10.00. Sedan satt vi där i princip hela dagen, men vi for hem tidigare eftersom att Sara började må dåligt. Nåväl, det vi missade då såg vi söndagen i stället, så det löste sig alldeles utmärkt! Jag lägger upp bilder från Stockholm International Horse Show senare - blir dock inte så många eftersom att jag mest filmade!
 
LÖRDAGEN


Lilja, som är Dimmas (islandshästen som jag hade tidigare) föl - uppfödd av min faster!
Visst är dem lika varandra? Lilja har lite större huvud, men bortsett från det ser man mycket av Dimma i henne. Det var så jäkla kul att få rida henne! Som att sätta sig på Dimma igen <3 (dvs gasen i botten 24/7)

Töltar på Lilja. Så jäkla fin man hon har!

Jag och Lilja!
Det är lustigt hur man aldrig känner sig för stor på en islandshäst. Jag känner mig alldeles för stor för att rida på Ulle (som är 1.45 i mankhöjd), och här sitter jag helt naturligt på Lilja som är ungefär 1.30 i mankhöjd.


Tillbaka i stallet efter ridturen!


Sara och Iris efter ridturen. Iris är också uppfödd av min faster.


SÖNDAGEN


Jag och Iris. Man ser deras gård i bakgrunden. Så sjukt fint!


Mynta, också uppfödd av min faster - hon är så jäkla vacker! Undan Iris.


Iris! Så himla söööt! Ser ut som (och är) världens goaste nallebjörn.


Lilja och Iris kliar varandra.


Sara med sin snygga John Whitaker-tröja.

Söndagens outfit - på väg till Globen!
Och ja, oh my god. Det syns inte så bra på den här bilden, men jag tror inte att jag har något finare i garderoben än min jacka från Kingsland som jag köpte på mässan i fredags. Fick 900 kr (!!) rabatt!

 

Life is never easy.

 
And especially if we do mistakes we regret
 
 

Oops!

Har gått omkring idag i stallet och trott de har varit -2'C idag, och undrat varför folk klagar över att de var så kallt medans jag själv inte frös alls. Fick reda sen då jag kommer hem att de tydligen var -15'C! Då red jag slutet av ridpasset utan jacka.. Inte konstigt att de vart lite kallt om knäna, tji fick jag!

Firade mig idag med moster, morbror, mormor & mamma igen (en jäkla massa m här känner jag.) Och det var riktigt trevlig, fick ännu en god tårta, mums! Så efter denna helg blir det inga fler sötsaker, känns som om jag ätit för mycket av det den senaste tiden, även om jag är väldigt sugen på att baka lite chocolate chip cookies..

Flunkus var riiiiktigt fin idag! Prövade att rida i dressyrsadeln igen och de gick fintfint. Ska ju träna för Pia Fälth imorn så skulle känna på att rida i sadeln, inte gjort de på över ett halvår. Finken trivdes fint med den och pinnade på bra.

Jag och min f.d ponny för ett par år sedan då vi hade ordentkigt med snö, det vill jag gärna ha igen! :)


RSS 2.0